Saippuapaja

Kiinteä voidepala

Voidepalan valmistus on helppoa, hauskaa, ja ennenkaikkea erittäin palkitsevaa.

Hyvin pienellä vaivannäöllä ja minimaalisilla raaka-aineilla, saat vedettömän tuotteen johon et tarvitse säilöntäaineita. Voidepalan valmistuskin poikkeaa paljon perinteisen voiteen valmistuksesta; nyt voit unohtaa emulgointiaineet ja gramman tarkat punnitukset!

Alkuun pääset jo kolmella raaka-aineella. Perusohjeena voit pitää kolmen sääntöä: 1/3 rasvaa, 1/3 öljyä ja 1/3 vahaa. Halutessasi tuoksua, lisää sitä 1% raaka-aineiden määrästä.

Voidepala on nimensämukaisesti kiinteä pala. Se ei kuitenkaan ole salvaa, vaikka samoja raaka-aineita tässä käytämmekin. Salva on pehmeämpää, ja levitetään sormin. Voidepalalla voitelet ihosi suoraan palasta.

Perusohje (50g)

16,6g kookosrasvaa (vaihda haluamaasi rasvaan)

16,6g Aprikoosinkiviöljy (vaihda haluamaasi öljyyn)

16,6g mehiläisvahaa

1% tuoksuöljyä tai eteeristä öljyä

Sulata hauteessa rasvat, vaha sekä öljy.

Kun kaikki ovat sulaneet, ota astia pois lämmöltä ja anna jäähtyä hetken, ja lisää mukaan haluamasi tuoksu.

Kaada nyt massa haluamaasi muottiin. Pienet jääpala- suklaa- tai leivonnaismuotit ovat sopivan kokoisia voidepaloille. Valmiit voidepalat voit säilyttää esimerkiksi alumiinirasiassa.

Voit nopeuttaa palojen jähmettymistä viemällä muotin massoineen jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi.

Voit hyvin valmistaa isomman erän kerralla, jaat kokonaismäärän vain kolmella. Jos teet 200g voidepaloja, käytä jokaista raaka-ainetta 66,6g

Nyt kun osaat valmistaa voidepalan perusohjeella, voit kehittää oman reseptisi haluamillasi raaka-aineilla! Kokeile eri rasvoja, selvitä mm. öljyjen ominaisuuksia, mikä on juuri sinun ihollesi sopivin tuote.

Vegaanin tuotteen saat vaihtamalla vahan kasviperäiseen vaihtoehtoon, kuten candelilla, jojoba yms. Muista kuitenkin kokeilla eri koostumuksia. Vertaile vahojen sulamispisteitä mehiläisvahan sulamispisteeseen, niin osaat hieman arvioida vahojen käyttömäärää.

Hauskoja voidepalahetkiä!






Ostoskorisi on tyhjä