Saippuapaja

Julkaistu 23.12.2017

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Saippuapaja toivottaa rauhallista joulua kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille. Katsaus kuluneeseen vuoteen osoittaa, että olemme oikealla tiellä ja haluamme jatkossakin palvella teitä entistä paremmin.


Vuosi on ollut täynnä muutosten tuulia. Liisä jättäytyi pikkuhiljaa taustatöihin, allekirjoittaneen ottaessa haltuun suurimman työn pajalla. Toimipiste muutti tämän henkilöstövaihdoksen myötä Vehmaalle ja verkkokaupan noutopuoti keskustan tuntumassa saatiin taas auki juuri jouluksi.

Keväällä vierailin taas Lontoossa kosmetiikkamessuilla ja saimme monia uusia yhtestyökumppaneita ja paljon ideoita vuotta varten. Jo alkukesästä piti valikoimiin tulla ecoglitterit mutta valitettavasti toimitusvaikeuksien vuoksi niiden saaminen valikoimiin siirtyy ensi vuoden puolelle, hyvää kannattaa odottaa. Vanhojen kosmetiikkaglittereidemme poistomyynti jatkuu niin kauan kun varastoa riittää.

Keväällä aloitin myös opinnot hortaohjaajaksi, suorittaen samalla kauppayrttipoimijakoulutuksen. Tulevaisuudessa tulemme siis hyödyntämään kosmetiikkakurseillamme entistä enemmän luonnonkasveja ja jalkaudumme keräämään niitä kurssilaisten kanssa raaka-aineiksi. Opiskelu ei suinkaan tähän jäänyt, syksyllä alkoi myös koulutus fytoterapian parissa jossa perehdyn syvemmin mm. kasvien käyttöön rohdoksina ja niiden käyttöön luonnonmukaisissa hoidoissa. Tästä aiheesta kuulette lisää lähempänä kevättä.

Kesä kului uuden varaston järjestelyssä ja verkkokaupan tilauksia tehden. Korvaamattomana apuna pajalla oli jälleen kerran työharjoittelun merkeissä opiskelija Livian luonnonvaraoppilaitoksesta. Tänä vuonna ammattimaisella otteellaan vuorossa oli Hanna-Kaisa joka myös suoritti näyttönsä työharjoittelun yhteydessä. Testasimme virtuaalitodellisuuden rajoja Hanna-kaisan suorittaessa voiteen valmistusta webbikameran edessä, jonka välityksellä Liisa toimi tilaisuuden arvioijana Portugalista käsin skypen kautta. Hienosti onnistui tämä järjestely ja Hanna-Kaisa suoritti näyttönsä loistavin arvosanoin.

Loppukesästä teimme uuden aluevaltauksen matkailun pariin ja loimme portugalilaisen matkotoimiston kanssa yhteistyössä räätälöidyn pakettimatkan kosmetiikkakurssilaisille. Uudet asiat ottavat aikansa ennenkuin lyövät läpi, joten valitettavasti tämä ensimmäinen matka ei saanut tarpeeksi osallistujia, joten sitä ei näillä näkymin järjestetä. Jatkamme kuitenkin matkojen suunnittelua, ehkä näemme siellä?

Uusia tuotteita on säännöllisesti lisätty verkkokauppaan. Odotetuin uutuus tulee olemaan tuoksyöljyt joista yhä suoritamme testauksia. Moni nykyinen tuoksu jää pois valikoimasta ja tilalle tulee yhä enemmän allergeenittomia vaihtoehtoja.

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä muutoksena tulee olemaan uusi kaupan ulkoasu. Tätä vaihdosta on suunniteltu jo pitkään! Kesällä saimme vihdoin uuden pohjan, mutta sen muokkaustyöt ovat ottaneet aikansa, eikä joulusesonki suinkaan nopeuttanut sivujen valmistumista. Tällä hetkellä jäljellä on enää muutama pieni viilaus, joten uusiin sivuihin pääsee toivottavasti tutustumaan jo ennen vuodenvaihetta.

Näihin tunnelmiin, paja rauhoittaa joulua viettämään. Nettikauppa on avoinna vuoden jokaisena päivänä, jos inspiraatio iskee kesken jouluaterian

Rauhallista joulua Sinulle

Satu, Saippuapaja

Ostoskorisi on tyhjä