Saippuapaja

Julkaistu 28.1.2015

Kosmeettisten valmisteiden myynti

Koska jälleen on ollut pinnalla kysymys kosmetiikan ja siis myös saippuoiden myynnistä laitan pienen selvityksen missä ollaan menossa...

Kosmeettisten aineiden myynti

Aikaisemmin on kosmetiikan ja siis myös saippuoiden kohdalla ollut TUKESin kanta se, että kaikki valmistajan valmistamat kosmetiikkatuotteet on tarkastutettava ja ilmoitettava CPNP-rekisteriin (EU-rekisteri). Tämä tarkoitti sitä että harrastusmielessä tehtyjä tuotteita ei saanut myydä ilman näitä rekisteröintejä ja turvallisuus tarkastuksia. Kuitenkin myöhemmin he ovat ottaneet asiaan uuden kannan jossa vähäinen ja epäsäännöllinen kyseisten tuotteiden myynti esim. tapahtumissa ja torilla pienimuotoisesti olisi sallittua.
Kosmetiikkalainsäädännön piiristä on rajattu pois ne toimijat, jotka valmistavat saippuaa omaan käyttöön, osallistuvat yksittäisiin myyjäisiin (esim. koululaisten ja urheiluseurojen järjestämät tapahtumat tai joulumyyjäiset) tai antavat saippuoita lahjaksi ystävilleen (poislukien liikelahjat).
Tällä hetkellä on siis voimassa tämä tilanne että vähäistä myyntiä harrastepohjalta voidaan harjoittaa. Mitään euro määräistä summaa ei ole annettu milloin myynti katsotaan liiketoiminnaksi vaan myyjän on itse huolehdittava siitä että hänen myyntinsä ei ole säännöllistä.
Jokin aika sitten asiasta on tehty Oikeuskanslerille kantelu jossa haetaan yhdenvertaista kohtelua kaikille kosmetiikan valmistajille/myyjille eli tulevaisuus näyttää palataanko Suomessa taas samaan kaikkien on rekisteröitävä ja tarkastutettava tuotteensa vai minkä päätöksen Oikeuskansleri tulee antamaan asiasta. Siihen asti voidaan myydä epäsäännöllisesti ja vähäisessä määrin niin saippuoita kuin muitakin kotikosmetiikan tuotoksia tapahtumissa ja niiden kaltaisissa paikoissa (ei myyjän kiinteässä liikepaikassa).

Ostoskorisi on tyhjä