Piparminttu- 100% eteerinen öljy

INCI: Mentha Piperita (Peppermint) Oil

Alkaen
4,30 €

Malli:

KUVAUS

Piparminttu on yksi vanhimmista monivuotisista ytrttikasveista, ja se on ollut käytössä jo satojen vuosien ajan. Jo muinaisessa Roomassa ja Egyptissa osattiin arvostaa kyseisen kasvin vaikutuksia. Piparmintun kuvaili ensimmäisen kerran Carl Linnaeus vuonna 1753.

Piparminttu on nykyäänkin hyvin suosittu sekä ruoka- että kosmetiikkateollisuudessa, ja sitä käytetäänkin paljon mm. hammastahnoissa, purukumeissa ja makeisissa.

Mentha piperita on itseasiassa hypridi kahdesta eri kasvista; vesiminttu ja viherminttu.

Öljy puristetaan kokonaisesta kasvista.

Tuoksu on minttuinen, viilentävän raikas. Öljy sisältää paljon mentolia.

KÄYTTÖ

Piparminttua voidaan käyttää monessa kosmeettisessa valmisteessa ulkoisesti sekä vaikuttavana aineeta attä tuoksun antajana. Lisää öljyä saippuaan, ihovoiteisiin, hiustenhoitotuotteisiin, tai diffuuseriin ja tuoksulyhtyyn raikastamaan huoneilmaa.

Erinomainen lisä jalkatuotteisiin, viilentää ja raikastaa väsyneitä jalkoja kylvyissä tai voiteissa.

Sekoittuu hyvin mm. seuraavien eteeristen öljyjen kanssa:eukalyptus, geranium, greippi, laventeli, sitruuna, mänty, rosmariini, teepuu

VINKKI!

Lisää tippa piparminttuöljyä shampooseesi ennen hiustenpesua ja saat raikastavan, hiuksia vahvistavan pesukokemuksen!

PAKKAUS

Pakattu ruskeaan lasipulloon tippakorkilla

HUOM: Saattaa aiheuttaa ärsytystä iholla. Älä koskaan käytä eteerisiä öljyjä suoraan iholle laimentamattomina. Pidä poissa eläinten ja lasten
ulottuvilta. Käytä harkiten jos olet raskaana tai imetät. Vältä kontaktia silmänympärysiholle tai muihin herkkiin alueisiin.

Lataa tai tulosta tuotetiedot